Meldinės nendrinukės projektas – geriausių gamtosaugos iniciatyvų apdovanojimų „Natura 2000“ finale

Meldinės nendrinukės projektas dar kartą tapo geriausių gamtosaugos iniciatyvų Europoje apdovanojimų „Natura 2000“ finalistu. Šiemet projektas nominuotas kategorijoje „Apsauga sausumoje“ (angl. Conservation on land).

Meldinės nendrinukės projektas tokio tarptautinio pripažinimo sulaukia jau antrą kartą. 2020 m. projektas tapo pirmąja lietuvišką iniciatyva, tapusia šio konkurso finalininke. Tuomet projektas pretendavo geriausio Europoje titulą socioekonominės naudos visuomenei kategorijoje.

Šiemet 21 finalininką atrinko profesionalų žiuri, atsižvelgdama į iniciatyvų efektyvumą, originalumą, ilgaamžiškumą, sąnaudų ir naudos santykį bei platesnį sprendimo pritaikomumą. Meldinės nendrinukės apsaugos projektas konkurse į finalą pateko dėl unikalios ir pirmosios tokios pasaulyje mažiausio Europos giesmininko translokacijos iš Baltarusijos į Lietuvą, kuri įgyvendinta itin sėkmingai.

Kokurso „Natura 2000“ nugalėtojus rinks komisija. Na, o publika taip pat kviečiama atiduoti savo balsą „Europos piliečių apdovanijimo” kategorijoje. Tad labai kviečiame balsuoti už meldinės nendrinukės projektą. Tai padaryti galite čia.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.