„Miško burtai“ šiemet nevyks

Tradicija tapęs teatralizuotas festivalis jaunoms šeimoms „Miško burtai“ dėl COVID-19 grėsmės šiemet neįvyks. Renginys turėjo vykti spalio pirmąjį šeštadienį (spalio 3 d.) Žemaitijos nacionaliniame parke.

Rita Grinienė - „Miško burtų" organizatorė
Rita Grinienė – „Miško burtų“ organizatorė

„Šis festivalis yra didžiausias mūsų organizuojamas festivalis gamtoje. Praėjusiais metais jame apsilankė apie 700 žmonių. Jis taip pat reikalauja daugiausiai pasirengimo, gausios komandos. Svarstėme įvairiausius būdus, kaip sumažint sąveiką tarp festivalio dalyvių, kaip išlaikyti saugius atstumus. Buvom sudėlioję du galimus scenarijus, bet augant susirgimų skaičiui Lietuvoje suprantame, kad visiško saugumo užtikrinti nepajėgsime ir negalime rizikuoti tapti dar vienu renginiu-židiniu. ” – sako renginio organizatorė, Baltijos aplinkos forumo specialistė Rita Grinienė. 

Šiemet dėl karantino ir viruso plitimo grėsmės neįvyko ir kiti Baltijos aplinkos forumo festivaliai gamtoje – „Vidur girių“ Dzūkijos nacionaliniame parke, „Vidur ežerų“ Aukštaitijos nacionaliniame parke. Šie festivaliai organizuojami įgyvendinant LIFE integruotąjį projektą „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje“.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.