Ekspedicija „Išsaugokime Baltijos jūrą” pasiekė Vokietiją

Ekspedicijos „Išsaugokime Baltijos jūrą” (Save The Baltic Sea) dalyviai jau pėsčiomis įveikė daugiau nei 500 km ir pasiekė Vokietiją. 10 aplinkosaugos aktyvistų jau keliauja daugiau nei 20 dienų, kasdien įveiktami apie 20-30 km. Jie taip keliaus artimiausius 9 mėnesius ir planuoja pėsčiomis apeiti aplink visą Baltijos jūrą. Keliaudami iniciatyvos dalyviai kalba apie Baltijos jūros aplinkosaugos problemas, diskutuoja apie galimus sprendimo būdus, organizuoja renginius, susitikimus su mokslininkais, valdžios ir verslo atstovais, vietos bendruomenėmis.

Ekspedicija didžiuojasi turėdama tokių svarbių tarptautinių organizacijų kaip EU4Ocean, HELCOM, bei Europos komisijos pripažinimą bei palaikymą.

Ekspedicija prasidėjo 2024m. kovo 11 d. įspūdingu išlydėjimo renginiu Neringoje, kurio metu beveik 200 žmonių prisijungė prie žygeivių pirmojoje 20 km atkarpoje. Pasiekus Lenkiją, Sopote surengta pirmoji Gyvoji laboratorija – renginys, kurio metu vietos gyventojai gali iš arčiau susipažinti su Baltijos jūros būkle ir būdais jai padėti, drauge su Lenkijos Okeanologijos mokslo institutu. Taip pat, Darlowo mieste žygeiviai bendravo su vietiniais moksleiviais paplūdimio šiukšlių rinkimo renginyje. 

Artėjanti jūros tyrimų diena vyks Warnemünde, Vokietijoje. Tai puiki proga išgirsti vietos mokslinės bendruomenės balsus bei sudalyvauti įtraukiose dirbtuvėse apie klimato kaitos poveikį jūrai ir paplūdimiams. Daugiau informacijos apie artėjančius renginius galite rasti ekspedicijos internetiniame puslapyje www.savebaltic.eu/events/ 

Sekite komandą socialiniuose tinkluose Facebook, Instagram, LinkedIn. YouTube skelbiami savaitiniai video dienoraščiai bei kitas video turinys.

Stebėkite naujienas apie ekspediciją bei Baltijos jūrą Delfi multimedijoje. Stebėkite pokalbius su ekspedicijos žygeiviais kiekvieną penktadienį  “Delfi diena” gyvų transliacijų metu.

Keli paprasti būdai kaip jūsų organizacija gali prisidėti prie “Išgelbėkime Baltiją” misijos:

  • Paminėti ekspediciją ir pridėti nuorodą į ekspedicijos kanalus jūsų organizacijos socialinių medijų įrašė arba naujienlaiškyje. 
  • Paskatinti organizacijos narius reaguoti į, dalintis ir komentuoti ekspedicijos turinį socialiniuose tinkluose. 
  • Prisidėti prie ekspedicijos sėkmės tampant jos partneriu. 

 

Baltijos jūra – viena iš penkių užterščiausių jūrų pasaulyje.

Tikime, kad bendromis jėgomis galime pakeisti šią niūrią statistiką

 

 

Ekspedicija Lietuvoje organizuojama įgyvendinant projektą „Klimato kaitos mažinimo advokacija žemės ūkyje“. Jis finansuojamas Klimato kaitos programos lėšomis, kurią administruoja Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.

 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.